Acne

acne behandelingen

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren en begint meestal in de puberteit, en kan als zeer cosmetisch en psychisch storend worden ervaren.

Typische kenmerken van een acne huid zijn:

  • vet en glimt vaak
  • puistjes,
  • gesloten comedonen (witte puntjes),
  • open comedonen (zwarte puntjes),
  • papels (rode, pijnlijke knobbels).

Acne komt voor in het gelaat, rug, schouders, borst, nek, maar kan ook in de liezen en oksels voorkomen.

Acne is erfelijk bepaald, maar kan ook door andere invloeden ontstaan, bv door medicijn gebruik, hormonale schommelingen, contact met bepaalde stoffen (verkeerde cosmetica, minerale oliën), knellende kleding op de huid, helmen etc., hoge vochtigheidsgraad in de leefomgeving, maar ook stress kan acne beïnvloeden.

acne behandelenWat kan Acne Centrum Beek voor u betekenen?

Wij kunnen een positieve bijdrage leveren in het verloop van de acne. De behandeling begint altijd eerst met een gedegen intake, serie van behandelingen en de juiste thuisverzorgingsproducten, eventueel in combinatie met medicatie van huisarts of dermatoloog. Gelukkig kunnen wij uit een scala van behandelingen gezamenlijk een keuze maken.

Wat kunt u het beste zelf doen?

Gebruik uitsluitend de juiste cosmetica op uw huid afgestemd (eventueel in combinatie met medicatie), vermijdt strak zittende en knellende kleding, helmen etc, Niet zelf uitknijpen van mee-eters en puistjes, dit kanlittekens veroorzaken of zelfs nieuwe ontstekingen, laat regelmatig uw huid goed schoonmaken, een acne dieet bestaat niet, als u merkt dat u van bepaalde voedingsmiddelen puistjes krijgt kunt u deze het beste vermijden, gebruik iedere dag schone handdoeken etc.

Voor verdere informatie en/of advies over acne kunt u altijd bellen voor een vrijblijvend advies gesprek.

 

Maak een afspraak!

Behandelingen zijn altijd op afspraak.

con tel dark(046) 437 20 27

Prijslijst

Bekijk alle PRIJZEN van de behandelingen die u bij ons kunt krijgen.

Openingstijden

Alleen op afspraak.

fb